Το «Πτι Παλαί» ξαναζεί! Ο ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας γίνεται θέατρο | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Το «Πτι Παλαί» ξαναζεί! Ο ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας γίνεται θέατρο

Το «Πτι Παλαί» ξανανοίγει τις πόρτες του για το κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και υποδέχεται πλέον τη δραματική τέχνη, μπαίνοντας δυναμικά στον καλλιτεχνικό χάρτη.

Planbe teamPlanbe team

Το «Πτι Παλαί» ξανανοίγει τις πόρτες του για το κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και υποδέχεται πλέον τη δραματική τέχνη, μπαίνοντας δυναμικά στον καλλιτεχνικό χάρτη.

Ο χώρος εγκαινιάστηκε το 1962, ως κινηματογράφος, και για δεκαετίες παρέμενε ένα από τα αγαπημένα τοπόσημα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της περιοχής του Παγκρατίου και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, έως και το 2019 που σταμάτησε τη λειτουργία του. Η νέα χρήση του «Πτι Παλαί» ως θεάτρου απαντά στο καίριο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που θέλει ο χώρος να διατηρήσει τον πολιτιστικό χαρακτήρα του και να παραμείνει καλλιτεχνικά ενεργός.

Στο πνεύμα αυτό και συνεχίζοντας την παράδοση του χώρου, το θέατρο θα διατηρήσει το πρώτο λογότυπο, με το οποίο η Αθήνα γνώρισε το «Πτι Παλαί», ενώ από τη νέα θεατρική σεζόν σχεδιάζονται ειδικές δράσεις για τους παλιούς φίλους του χώρου, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Εξήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο του άνοιγμα, λοιπόν, το «Πτι Παλαί» ξανασυστήνεται στο κοινό με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές – δύο κορυφαία έργα, ένα από το παγκόσμιο και ένα από το νεοελληνικό ρεπερτόριο, και με κορυφαίους θιάσους πρωταγωνιστών.

Συγκεκριμένα:

  • Τον Οκτώβριο του 2024 θα κάνει πρεμιέρα το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσσι Ουίλιαμς, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται η Μαρία Καβογιάννη (Σεραφίνα) και ο Μάκης Παπαδημητρίου (Αλβάρο).
    Μαζί τους θα είναι οι: Ζώγια Σεβαστιανού, Φοίβος Ριμένας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Τόνια Μαράκη, Στρατής Χατζησταματίου, Ορνέλα Λούτι, Λυδία Γιαννουσάκη και Κατερίνα Μεφσούτ.
    Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση αναμένεται να ανοίξει τον Ιούλιο.
  • Στα μέσα Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή, μία κλασική κωμωδία του νεοελληνικού μας θεάτρου, που πρωτοανέβηκε το 1870. Το έργο διασκευάζουν και σκηνοθετούν ο Γιωργής Τσουρής και ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Στον θίασο συναντάμε τους Θάνο Τοκάκη, Ηρώ Μπέζου, Θανάση Δόβρη, Ευαγγελία Καρακατσάνη και τον Γιωργή Τσουρή. Μουσικός επί σκηνής ο Yoel Soto.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε το βίντεο με την προετοιμασία του χώρου:

Ακολουθήστε το «Πτι Παλαί» στα social media:

Facebook: Petit Palais Athens

Instagram: @petitpalaisathens

TikTok: @petitpalaisathens

YouTube: @Ptipalai

* Θέατρο «Πτι Παλαί»

Ριζάρη 24, Παγκράτι

(σταθμός μετρό «Ευαγγελισμός»)