Θάνος Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα- Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα- Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο

Δεν θα ληφθούν μέτρα κατά του κορονοϊού, ούτε τοπικού χαρακτήρα, παρά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ενώ σημείωσε ότι και από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πάει σε μια λογική συνύπαρξης με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όντως διαπιστώνεται μια αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της.

«Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας σχετικά με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες, ότι έγιναν περίπου 180.000 τεστ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα δε προκαλούν ανησυχία, καθώς αυτά δεν “μεταφέρονται” σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες.

Σχολιάζοντας την πρόβλεψη του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 400 διασωληνωμένους στο τέλος Ιουλίου, δήλωσε ότι τα μοντέλα που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, δε δείχνουν τέτοια νούμερα.

«Θεωρούμε ότι από δω και πέρα, ακόμα και μετά στο φθινόπωρο, θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή αυτή είναι η πορεία της πανδημίας. Οι μεταλλάξεις γίνονται πια πολύ μεταδοτικές χωρίς να είναι πιο νοσηρές και πρέπει να πηγαίνουμε σε πιο στοχευμένα μέτρα στις ευάλωτες ομάδες», συμπλήρωσε.