10ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις 4 και 5 Νοεμβρίου: «Από το παρελθόν... στο μέλλον!» | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις 4 και 5 Νοεμβρίου: «Από το παρελθόν… στο μέλλον!»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) δραστηριοποιείται, από την ίδρυσή της έως και σήμερα, έχοντας ως στόχο αφ’ ενός την ενημέρωση, την πρόληψη και την εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των οικογενειών τους, και αφ’ ετέρου την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του γενικότερου πληθυσμού για τη σοβαρή αυτή χρόνια πάθηση, η οποία  έχει αποκτήσει , λόγω της ραγδαίας εξάπλωσής της, χαρακτήρα πανδημίας.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2022, υλοποιεί δια ζώσης το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκπαιδευτική Διημερίδα με τίτλο: «Από το παρελθόν… στο μέλλον!».

Στην κεντρική ομιλία της Τελετής Έναρξης (04/11), θα παρουσιαστούν τα πρώτα επίσημα στατιστικά δεδομένα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ που αφορούν την καθημερινότητα των πασχόντων από Διαβήτη, καθώς και τα προβλήματα που απορρέουν από την επαφή τους με το Σύστημα Υγείας στη χώρα μας. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα γίνει από τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασάκη, Οικονομολόγο με ειδίκευση στην Υγεία, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η Ενημερωτική και Εκπαιδευτική Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε ξεχωριστές αίθουσες, μία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και μία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, όπου επί δύο συνεχείς ημέρες, οι άνθρωποι με Διαβήτη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε μία πληθώρα θεμάτων, που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Σας περιμένουμε όλους, προκειμένου να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη θεραπευτική αντιμετώπιση και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη και να ανταλλάξουμε προτάσεις και απόψεις για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας.

Ελάτε να «ταξιδέψουμε» όλοι μαζί στον χώρο του Διαβήτη, να ανανεώσουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας με τη συμβολή των εκλεκτών επιστημόνων μας, στοχεύοντας σε μια ζωή με ποιότητα και υγεία!

Η γνώση είναι δύναμη!

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ υλοποιείται με την υποστήριξη χορηγών.

Χρυσός Χορηγός της δράσης είναι η Roche Diagnostics και Αργυρός χορηγός η Abbott Laboratories.

Στους Υποστηρικτές της ενέργειας περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Dexcom, Hemoglobe – Omnipod.

Χορηγοί Φιλοξενίας είναι οι εταιρείες: Sanofi, ΒΙΑΝΕΞ, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, Menarini Diagnostics, Novo Nordisk, Ascencia, Polyfrontis και Parapharm.

Στους Χορηγούς της δράσης περιλαμβάνονται οι εταιρείες Bayer και Boehringer.