Γεωργιάδης: Προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσερχόμενος σήμερα, 21 Ιουνίου, στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο,.....

Planbe teamPlanbe team

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσερχόμενος σήμερα, 21 Ιουνίου, στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο,…..

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε:

«Σήμερα εδώ, στο Λουξεμβούργο, έχουμε μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μιλήσουμε για το πώς θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

Θα μιλήσουμε για την πρόταση του Συμβουλίου για τον εμβολιασμό, για τον καρκίνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω εμβολιασμού, αλλά και για την ηπατίτιδα Β. Είναι μια πρόταση που υποστηρίζουμε. Θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξασφαλίσει την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόσβαση στα φάρμακα. Νομίζω ότι θα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση».