ΙΣΑ: Ζητά τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των ιατρών του ΕΣΥ κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

ΙΣΑ: Ζητά τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των ιατρών του ΕΣΥ κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τη λήψη μέτρων, για την ασφάλεια των ιατρών του ΕΣΥ, κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Ο ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» επανάφερε το κρίσιμο αυτό θέμα, για το οποίο έχει κάνει επανειλημμένως, παρεμβάσεις στην πολιτεία.

Ο ΙΣΑ ζητά την αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης και ασφάλειας των χώρων εργασίας του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ και την παραμονή περιπολικού έξω από κάθε νοσοκομείο που εφημερεύει.

Μάλιστα, τις προτάσεις του είχε καταθέσει το Προεδρείο του ΙΣΑ, στους πρώην Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας κ.κ. Τσιάρα και Πλεύρη, σε συνάντηση μαζί τους, τον περασμένο Μάιο, εξ αφορμής παρόμοιων περιστατικών.

«Οι γιατροί που ασκούν με αυταπάρνηση, τα καθήκοντά τους και στηρίζουν τον ασθενή και το σύστημα υγείας, θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια στο χώρο της εργασίας τους», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας επιτείνουν το μεταναστευτικό κύμα νέων ιατρών που φεύγουν από τη χώρα μας για να βρουν καλύτερες προοπτικές.

Oι προτάσεις του ΙΣΑ για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, κατά την άσκηση των καθηκόντων του είναι οι εξής:

  • Θέσπιση διάταξης, για την αυτεπάγγελτη δίωξη κάθε δράστη που προκαλεί κάθε μορφής βίας, σε μονάδα παροχής υπηρεσιών του ΕΣΥ.
  • Αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ποινών σε περίπτωση που περιστατικό βίας λαμβάνει χώρα εντός μονάδος παροχής υπηρεσιών υγείας, κατά το πρότυπο των διατάξεων που αφορούν στη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.