Περπάτημα ζωής και ελπίδας | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Περπάτημα ζωής και ελπίδας

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου “ΘΑΛΕΙΑ” και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων “ΙΑΣΙΣ” με τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου διοργάνωσαν και φέτος το “Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας”, την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Άλσος Περιστερίου.

Με κεντρικό μήνυμα “Η Ζωή είναι Κίνηση”, η εκδήλωση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης των ρευματικών παθήσεων που αριθμούν περισσότερες από 200. Στις ρευματικές παθήσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα, η νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, η ινομυαλγία, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, το Σκληρόδερμα κ.λπ.

Το “Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας” που ξεκίνησε το 2003, μετά από πρόταση της Προέδρου του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου κας Θάλειας Γεωργά και μιας ομάδας ειδικευμένων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Πύργο, Σύρο και στις 25 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Novartis & UCB.