Υπουργείο Υγείας για τραγωδία στην Τήνο: Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό για τη σωτηρία του παιδιού | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Υπουργείο Υγείας για τραγωδία στην Τήνο: Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό για τη σωτηρία του παιδιού

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον τραγικό θάνατο του τρίχρονου παιδιού στην Τήνο και μετά τις δηλώσεις του πατέρα του ότι το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι υποστελεχωμένο, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας:

Το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι υποστελεχωμένο προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά τα οποία είναι και αυξημένα λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε εκατοντάδες πολίτες που το επισκέπτονται.

Σχετικώς με το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου, και ώρα 09:02, προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα,  ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ)  από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη – Ειδικευμένη Παιδίατρο, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου – Αγροτικούς Ιατρούς και Νικόλαο Δημητρίου – Ειδικευόμενο Γεν. Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρόγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς. Στη συνέχεια, έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του.

Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού,  ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη.