Beauty Travelling | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Beauty Travelling
Ομορφιά

Beauty Travelling: Ετοιμάζοντας το ταξιδιωτικό μας νεσεσέρ

Πριν ταξιδέψετε με όλο το ντουλάπι των καλλυντικών σας μαζί, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και αποδεχτείτε το challenge να χωρέσετε όλες σας τις ανάγκες περιποίησης σε ένα μικρό νεσεσέρ ομορφιάς.

Άρτεμις ΚαράγιαννηΆρτεμις Καράγιαννη

Πριν ταξιδέψετε με όλο το ντουλάπι των καλλυντικών σας μαζί, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και αποδεχτείτε το challenge να χωρέσετε όλες σας τις ανάγκες περιποίησης σε ένα μικρό νεσεσέρ ομορφιάς.

Πακετάρισμα, αυτή η γλυκιά περιπέτεια. «Γλυκιά», γιατί σημαίνει την έναρξη των διακοπών μας. «Περιπέτεια», γιατί δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία. Το να επιλέξουμε τι θα πάρουμε μαζί μας στη βαλίτσα των διακοπών είναι ένα challenge που είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε, καθώς σχετίζεται με αυτό το τόσο σημαντικό διάλειμμα από την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, δεν παύει να μας δημιουργεί άγχος ή να παίρνει περισσότερο χώρο από ό,τι πρέπει. Και μεταφορικά, και κυριολεκτικά!

Γενικές οδηγίες για ταξιδιώτες

Πρώτη και βασικότερη οδηγία όσον αφορά το πακετάρισμα των beauty αγαθών μας είναι η συνειδητοποίηση τού τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Το να στεκόμαστε χαωμένοι μπροστά στο συρτάρι με τα καλλυντικά μας και να νιώθουμε ότι μας χρειάζονται όλα, δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, καθώς σίγουρα δεν θα μας είναι όλα απαραίτητα στις διακοπές. Πολλά ανήκουν στη λίστα «good-to-have» (π.χ. μια μάσκα μαλλιών ή μια κρέμα σώματος με ιριδίζοντα στοιχεία) και ακόμη περισσότερα στην ομάδα ασφαλείας (και αν μου χρειαστεί και δεν το έχω; – π.χ. μια ακόμη παλέτα σκιών ή τρεις παρόμοιες αποχρώσεις κραγιόν, μια μάσκα ύπνου) που όμως είναι περισσότερο ψυχολογικού χαρακτήρα, παρά πραγματικής πρώτης ανάγκης.

Ξεκινάμε, λοιπόν, ξεκαθαρίζοντας τα πραγματικά σημαντικά, εκείνα που μας είναι όντως απαραίτητα και συμβάλλουν στην καθημερινή φροντίδα και προστασία μας:

Μια κοινή και γενική λίστα τέτοιων αγαθών περιλαμβάνει σίγουρα αντηλιακά για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, ένα after sun, σαμπουάν, ενυδατική προσώπου και σώματος, ένα μικρό νεσεσέρ για basic καλοκαιρινό μακιγιάζ και το άρωμά μας. Με αυτά μπορούμε άνετα να βρεθούμε στο νησί, στην πόλη ή στο χωριό που έχουμε επιλέξει για τις διακοπές μας, και να έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να περάσουμε όμορφα και προστατευμένα τις ξέγνοιαστες μέρες μας. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν φυσικά κάποια ακόμη καλλυντικά που για τον καθένα μας είναι σημαντικά και δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε – ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, αυτά δεν ξεπερνούν τα 3-4 τεμάχια ανά άτομο, οπότε παραμένουμε και πάλι σε ένα επιθυμητό control όσον αφορά τη διαχείριση χώρου στη βαλίτσα, το βάρος των αποσκευών μας και, φυσικά, την κατανομή των beauty items μας στο μέρος διαμονής μας.

Μην ξεχνάμε πως δεν έχουν όλα τα ξενοδοχεία (πόσω μάλλον οι σκηνές ή οι καμπίνες) τον χώρο που εμείς ονειρευόμαστε για να απλώσουμε το οπλοστάσιο της ομορφιάς μας. Έχοντας, λοιπόν, αυτή τη λίστα με τα δικά μας απαραίτητα, μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολο το πακετάρισμά μας, χωρίς να υποκύπτουμε στον παρορμητισμό μας.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Το μεταφορικό μέσο παίζει και αυτό τον ρόλο του. Αν ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο, στο οποίο φυσικά δεν είμαστε… έξι άτομα, μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ελαστικοί με τις ποσότητες που θα πάρουμε, καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε ένα λίγο μεγαλύτερο beauty νεσεσέρ στο πορτ μπαγκάζ μας. Θα πρέπει μόνο να προσέξουμε και να αποφύγουμε ευαίσθητες συσκευασίες που μπορεί να σπάσουν, όταν θα… κονταροχτυπιούνται με τις υπόλοιπες στις λακούβες των ελληνικών δρόμων. Αν τις χρειαζόμαστε οπωσδήποτε, να φροντίσουμε να τις έχουμε πακετάρει καλά, χρησιμοποιώντας ειδικό προστατευτικό υλικό.

Ταξίδι με αεροπλάνο

Στο αεροπορικό ταξίδι έχουμε κάποιους περιορισμούς που ορίζονται από τη νομοθεσία και μας θέτουν κάποια όρια, με τα οποία πρέπει να συμμορφωθούμε. Αρχικά, το γεγονός ότι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε υγρά άνω των 100ml μάς βοηθάει να κρατήσουμε εκτός κάποια –τελικώς– περιττά αγαθά ή να σκεφτούμε (και πολύ σωστά) την αγορά κάποιων travel sizes που βοηθούν και στην ταξινόμηση, και στο βάρος της βαλίτσας μας.

Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα των κιλών που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας εν πτήσει, καθώς και το ζήτημα του όγκου της βαλίτσας μας, αν θέλουμε να την έχουμε ως χειραποσκευή. Αυτοί οι περιορισμοί μας κάνουν να σκεφτόμαστε πιο λειτουργικά και χρηστικά, με αποτέλεσμα να αφήνουμε εκτός ό,τι πραγματικά δε χρειαζόμαστε.

Ταξίδι με πλοίο

Αν το ταξίδι μας με το πλοίο δεν περιλαμβάνει αυτοκίνητο, τότε έχουμε να σκεφτούμε πάνω από όλα… εμάς! Πριν, λοιπόν, αρχίσουμε να βάζουμε δύο αρώματα και πέντε κρέμες σώματος στη βαλίτσα μας, καλό είναι να αναλογιστούμε πώς θα τα ανεβάσουμε όλα αυτά στα σκαλιά του πλοίου, ειδικά αν δεν μας είναι και τόσο απαραίτητα.

Αν, πάλι, το ταξίδι περιλαμβάνει αυτοκίνητο, τότε έχουμε μια άνεση παραπάνω. Ωστόσο, κι εδώ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με καλλυντικά που δεν αντέχουν πολύ στις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά αν το ταξίδι μας διαρκεί πολλές ώρες. Η κρέμα προσώπου, λοιπόν, στην οποία επενδύσαμε το ένα τρίτο του μισθού μας, μπορεί να παραμείνει στο σπίτι μας και να περιμένει να κάνει τα θαύματά της όταν επιστρέψουμε ανανεωμένοι από το πολύτιμο αυτό διάλειμμά μας. Επίσης, προσοχή στα πολλά spray και εύφλεκτα προϊόντα. Καλό είναι να βρεθούν για ολόκληρα 12ωρα στα γκαράζ του πλοίου, για να ταξιδεύουμε όλοι πιο ήσυχοι.

Beauty Travelling

Σύντομη απόδραση

Σε πρώτο άκουσμα, μπορεί ένα παρασκευο-σαββατοκύριακο να μοιάζει πιο εύκολο task, αλλά δεν είναι. Αντίθετα, όταν πρέπει να πάρεις ακόμα πιο λίγα, τότε μπερδεύεσαι περισσότερο. Παρόλα αυτά, είναι ένα καλό test για τις πιο μεγάλες σε διάρκεια διακοπές – και σε ό,τι αφορά το πακετάρισμα, και στο τι πραγματικά έχουμε ανάγκη φτάνοντας στον προορισμό μας.

Στις πιο σύντομες εξορμήσεις, αλλά και γενικά, βολεύουν τα μεγέθη ταξιδίου, όπως και τα προϊόντα που συνδυάζουν δράσεις, όπως π.χ. ένα αντηλιακό που είναι και για πρόσωπο και για σώμα, ή ένα «2 σε 1» σαμπουάν και αφρόλουτρο. Έτσι, σε μια συσκευασία έχουμε δύο ή περισσότερες χρήσεις, με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε λιγότερα, χωρίς όμως να στερούμαστε τη φροντίδα που θέλουμε. Επίσης, ο συνδυασμός μπορεί να λειτουργήσει και σε ό,τι αφορά την παρέα μας στο ταξίδι: Αν, για παράδειγμα, ταξιδεύουμε με τον σύντροφό μας, μπορούμε να μοιραστούμε το αντηλιακό μας ή να έχουμε μια unisex μυρωδιά καθαρισμού.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποβάλουμε κάθε άγχος για την εικόνα μας, γεγονός που θα μας βοηθήσει και στην επιλογή των απαραίτητων προϊόντων. Αυτό θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε τις λίγες αυτές ημέρες ξέγνοιαστοι και να εστιάσουμε στα πραγματικά σημαντικά: στην παρέα, στις αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε και στην ξεκούρασή μας, τα οποία είναι και εκείνα που, τελικώς, θα μας ομορφύνουν!