προΣfEEρουμε: Μία κοινωνική πρωτοβουλία για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

προΣfEEρουμε: Μία κοινωνική πρωτοβουλία για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Η κοινωνική υπευθυνότητα και το αίσθημα προσφοράς χαρακτηρίζουν το νέο πρόγραμμα “προΣfΕΕρουμε”, μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.). Αποστολή του “προΣfΕΕρουμε” είναι η ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία καλύπτει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα για παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ. με σκοπό να διαμορφώσουν πρότυπα υγιεινής αγωγής, καθώς και να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Ρόδο, όπου αποστολή του   ΣΦΕΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας         “Αγ. Ειρήνη”. Η κοινωνική πρωτοβουλία “προΣfΕΕρουμε” αγκάλιασε περίπου 150 συνανθρώπους μας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσφέροντας αναλώσιμα και υγειονομικά υλικά για τις τέσσερις (4) δομές του Κέντρου (ανηλίκων ΑμΕΑ, ενηλίκων ΑμΕΑ, αυτοεξυπηρετούμενων υπερηλίκων και παράρτημα προστασίας παιδιού Δωδεκανήσου). Παράλληλα υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών σε παιδιά και νοσηλευτές και προωθήθηκαν οι έννοιες του εθελοντισμού, της προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και της κοινωνικής προσφοράς. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με εισηγήτριες την Κοινωνική Λειτουργό, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκπαίδευσης Εθελοντικού & Επαγγελματικού Δυναμικού, κ. Αρετή Κεντιστού και τη Νοσηλεύτρια και Εκπαιδεύτρια, κ. Αμαλία Λέντζη, που ταξίδεψαν στη Ρόδο, ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Η αποστολή του ΣΦΕΕ μοίρασε σχολικά είδη και παιχνίδια που έφεραν χαμόγελα ευτυχίας στα πρόσωπα των παιδιών και δώρισε κι ένα πλήρες φαρμακείο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του Οικοτροφείου.

Στην κοινωνική πρωτοβουλία “προΣfΕΕρουμε” συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) που προχώρησε σε δωρεές αναλώσιμων υλικών με τις εταιρίες μέλη του.

Με αφορμή την πρωτοβουλία “προΣfΕΕρουμε” ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: “Η προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά, αλλά οραματιζόμαστε ότι η δράση μας θα φτάσει σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη, σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μέσω του προγράμματος αποδεικνύουμε ότι οι εταιρίες μέλη μας είναι δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους, παρέχοντας τη στήριξη που χρειάζονται οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη”.