Κολπικές μυκητιάσεις: Tι είναι και πώς να απαλλαγείτε | Υγεία - planbemag.gr
Plan Be Mag
Υγεία

Κολπικές μυκητιάσεις: Tι είναι και πώς να απαλλαγείτε

Στα υγρά του κόλπου υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μικροοργανισμών που αναπτύσσονται ελεγχόμενα και αποτελούν τη φυσιολογική κολπική χλωρίδα. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται οι λακτοβάκιλοι, αλλά και κάποιοι μύκητες και βακτήρια που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και είναι αβλαβή.

Κάτω από ορισμένες συνθήκες, η ισορροπία της κολπικής χλωρίδας διαταράσσεται και ευνοείται η ανάπτυξη ορισμένων μικροοργανισμών με αποτέλεσμα την εμφάνιση κολπικής λοίμωξης. Ορισμένοι από τους παράγοντες που διαταράσσουν τη φυσιολογική χλωρίδα είναι η λήψη αντιβιοτικών, η χρήση στενών παντελονιών και συνθετικών εσωρούχων, η συχνή χρήση προϊόντων περιποίησης και υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής, η εγκυμοσύνη, η παρουσία διαβήτη, αλλά και η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών και η θεραπεία με στεροειδή (κορτιζόνη).

Στη περίπτωση που υπάρχει αύξηση του πληθυσμού των μυκήτων, τότε εμφανίζεται αιδοιοκολπική μυκητίαση. Για τις αιδοιοκολπικές μυκητιάσεις συνήθως ευθύνεται ο μύκητας Candida albicans και για το λόγο αυτό πολλές φορές καλούμε τις λοιμώξεις αυτές αιδοιοκολπικές καντιντιάσεις.

Το πρώτο σύμπτωμα είναι ο κνησμός και το αίσθημα καύσου στη περιοχή. Συχνά μπορεί να εμφανίζονται και συμπτώματα, όπως ο πόνος κατά την ούρηση και τη σεξουαλική επαφή. Η κολπική καντιντίαση συνοδεύεται από λευκωπό άοσμο έκκριμα με όψη σαν “κομμένο γάλα”.

Πιστεύεται ότι πάνω από το 80% των γυναικών έχουν ταλαιπωρηθεί τουλάχιστον μία φορά από αιδοιοκολπική μυκητίαση, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των γυναικών με υποτροπιάζουσα κολπική καντιντίαση, που εμφανίζουν δηλαδή κολπικές μυκητιάσεις πάνω από 4 φορές το χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται ο έλεγχος και του σεξουαλικού συντρόφου για μυκητιασική βαλανοποσθίτιδα και κατάλληλη θεραπεία, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Συνήθως οι άντρες δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα.

Η αιδοιοκολπική καντιντίαση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη χρήση της σωστής αντιμυκητιασικής αγωγής. Το mycomycen είναι ένα αντιμυκητιασικό φαρμακευτικό προϊόν της Verisfield (UK) Ltd για την αντιμετώπιση της κολπικής μυκητίασης. Κυκλοφορεί σε δύο μορφές: κολπική κρέμα με 14 κολπικούς εφαρμοστές μίας χρήσης και κολπικά υπόθετα σε συσκευασία των 14.

Το mycomycen περιέχει τη δραστική ουσία κυκλοπιροξολαμίνη, η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την προσβολή από μύκητες, ενώ εμφανίζει αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία βοηθά στην άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη φλεγμονή του κόλπου και του αιδοίου. Η κυκλοπιροξολαμίνη εμφανίζει επίσης και αντιβακτηριακή δράση έναντι κάποιων Gram (+) και Gram (-) βακτηρίων, βελτιώνοντας την κλινική εικόνα όταν συνυπάρχει μη εκτεταμένη βακτηριακή λοίμωξη.

Ζητείστε το mycomycen στα φαρμακεία.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην εταιρεία
Verisfield (UK) Ltd, Υποκατάστημα Ελλάδας:
Βύρωνος 8, 152 31 Χαλάνδρι, Τ: 210 7475196,
F: 210 7475197, Ε: marketing@verisfield.gr,
W: www.verisfield.gr, www.mycomycen.gr