Ονυχομυκητιάσεις: Υγιή και όμορφα νύχια όλο το χρόνο | Υγεία - planbemag.gr
Plan Be Mag
Υγεία

Ονυχομυκητιάσεις: Υγιή και όμορφα νύχια όλο το χρόνο

Η ονυχομυκητίαση είναι λοίμωξη των νυχιών που οφείλεται σε προσβολή από μύκητες. Πρόκειται για μια συχνή και χρόνια λοίμωξη η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως πάθηση των νυχιών. Προσβάλλει περισσότερο από το 5% του συνολικού πληθυσμού και εμφανίζεται συχνότερα στους άντρες σε σύγκριση με τις γυναίκες και τα παιδιά.

Τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης περιλαμβάνουν τη φλεγμονή, το πρήξιμο, τον πόνο, το κιτρίνισμα και την πάχυνση των νυχιών. Σαν νόσος η ονυχομυκητίαση δεν απειλεί τη γενικότερη υγεία μας, αλλά, αν δεν θεραπευθεί άμεσα και σωστά, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο ή ακόμα και την πλήρη απώλεια του νυχιού.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται το ποσοστό των ασθενών που αναζητούν λύση για τους μύκητες νυχιών, παρότι σε πολλές περιπτώσεις απαιτούνται αρκετοί μήνες για να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης. Για το λόγο αυτό η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας αποτελεί την καλύτερη λύση.

Μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη ονυχομυκητίασης είναι οι εξής:

  • Ο τραυματισμός του νυχιού
  • Η υγρασία και η θερμότητα
  • Η ύπαρξη μυκητιασικής λοίμωξης στο δέρμα γύρω και κοντά στα νύχια
  • Η χρήση εργαλείων περιποίησης νυχιών, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σωστά ή χρησιμοποιούνται από περισσότερους από έναν χρήστες.

Επομένως, αν η εικόνα ενός ή περισσότερων νυχιών είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη, αυτό πιθανόν να πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο από ειδικό γιατρό, δερματολόγο, για την επιβεβαίωση ή όχι της ύπαρξης ονυχομυκητίασης.

Σε περίπτωση θετικής διάγνωσης ονυχομυκητίασης ο δερματολόγος θα προτείνει το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα αντιμετώπισης. Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης περιλαμβάνει συνήθως τη χρήση τοπικών αντιμυκητιασικών, όπως η λάκα νυχιών lakafin® και πιθανότατα την ταυτόχρονη χορήγηση από του στόματος θεραπείας (συστηματικά αντιμυκητιασικά) αν η λοίμωξη είναι εκτεταμένη.

Το lakafin® είναι φαρμακευτικό προϊόν της Verisfield, για την τοπική θεραπεία της ονυχομυκητίασης χεριών και ποδιών. Περιέχει το δραστικό συστατικό τιοκοναζόλη, το οποίο αντιμετωπίζει το σύνολο σχεδόν των μυκήτων που μπορεί να προκαλέσουν ονυχομυκητίαση. Είναι ένα διαφανές βερνίκι που μπορεί να εφαρμοστεί στα νύχια και στο δέρμα γύρω από αυτά. Το lakafin® χάρη στην αντιμυκητιασική δράση της τιοκοναζόλης και την επικουρική δράση του ενδεκυλενικού οξέος που περιέχει, διεισδύει σε όλες τις στοιβάδες του νυχιού καταπολεμώντας τους μύκητες εύκολα και με ασφάλεια. Παράλληλα, η αντιμυκητιασική δράση που εμφανίζει το ενδεκυλενικό οξύ, ενισχύει το συνολικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ζητήστε το lakafin® στα φαρμακεία.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην εταιρεία
Verisfield Μ. Α.Ε.:
Βύρωνος 8, 152 31 Χαλάνδρι, Τ: 210 7475196
F: 210 7475197, Ε: marketing@verisfield.gr
W: www.verisfield.gr