Το Μενού του Ιουνίου

dalianis
O chef Δημήτρης Δαλιάνης προτείνει ένα ολοκληρωμένο μενού κάθε μήνα για όσους θέλουν να εντυπωσιάζουν με τις μαγειρικές τους δημιουργίες και να κάνουν τους καλεσμένους τους να γλείφουν τα δάκτυλά τους. Δέστε τις ποδιές σας και… καλή επιτυχία!




Σαλάτα με πάστα ελιάς, μανούρι και καρύδια

Σαλάτα με πάστα ελιάς, μανούρι και καρύδια

Υλικά 4 άτομα
400 γρ. ανάμεικτα πράσινα φρέσκα σαλατικά
1 βαζάκι πατέ ελιάς
μισό κρεμμύδι ξερό
150 γρ. μανούρι σε κύβους
80 γρ. καρύδια
2-3 κουταλιές της σούπας αρωματικά χόρτα (μαϊντανός, άνηθος), ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο
λευκό μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σαλατικά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το τυρί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καρύδια για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά και αλατοπίπερο. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε αυτά τα υλικά στη σαλάτα, το λάδι, το μπαλσάμικο και την πάστα ελιάς. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Κοτόπουλο με κάρυ και φρούτα

Κοτόπουλο με κάρυ και φρούτα

Υλικά
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
60 γρ. σκόνη κάρυ
200 ml γάλα καρύδας
60 γρ. κρεμμύδι
ζωμός κοτόπουλου
χυμός από ένα πορτοκάλι
60 γρ. ελαιόλαδο
1 μήλο
1 ανανάς
1 μάνγκο
80 ml ξινή κρέμα
αλάτι
χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε με ένα απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στύβουμε τον χυμό του λεμονιού μέσα σε μια λεκάνη, καθαρίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε κύβους και τον ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη. Το ίδιο κάνουμε και για τα μήλα και το μάνγκο, κόβοντάς τα σε κύβους.
Ζεσταίνουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το λάδι, στο οποίο τσιγαρίζουμε έντονα τις μερίδες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με τη σκόνη κάρυ τα μήλα και τα ανακατεύουμε καλά, όλα μαζί.
Το αφήνουμε για λίγα λεπτά και το σβήνουμε με γάλα καρύδας, ζωμό κοτόπουλου και αλάτι. Βράζουμε, χαμηλώνοντας τη φωτιά για 35 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ανανά και το μάνγκο, και βράζουμε σιγά για ακόμα λίγο.
Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε τις μερίδες κρέατος και συνεχίζουμε το δέσιμο της σάλτσας, προσθέτοντας την ξινή κρέμα και λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού. Δοκιμάζουμε, βελτιώνουμε τα καρυκεύματα και ρίχνουμε πάνω στα κομμάτια κοτόπουλου τη σάλτσα. Το κοτόπουλο κάρυ σερβίρεται με ρύζι με σταφίδες.



Abbvie